Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Päivitetty 16.1.2019 


 

1980-luvun Kouvolan postin urheilutoimintaa

1980 Puulaakiurheilussa osallistuttiin hiihtoon, tennikseen, jalka- ja lentopalloon, ammuntaan sekä keilailuun. Hiihdossa postilaiset sijoittuivat hienosti toiseksi A-sarjassa ja tenniksessä tuli mestaruus. 
Ammunnassa Vesa Lotti voitti kaksi laitoksen mestaruutta, villikarju-ammunnassa ja hirviammunnassa. Pilkkikilpailuja oli talvenaikana niin runsaasti, että tahtoi aika loppua muulta urheilutoiminnalta. Talvella tutustuttiin Vekaranjärven varuskuntaan, missä pelattiin lentopallo-ottelut Varuskunnan Urheilijoita vastaan naisten ja miesten sarjoissa. Yleisurheilussa ja tenniksessä osallistuttiin piirin ja laitoksen mestaruuskilpailuihin. Telen kanssa perustettiin tennisseura PoTe-tennis. Seuralla oli myös oma turnaus syksyllä.
Kesällä pelattiin myös konttorin perinteinen tennisturnaus Jaskan lautasesta.


Ammattiosaston pilkkikilpailut pidettiin 26.2.1984 Lappalanjärvellä


Ammattiosaston pilkkikilpailut pdettiin 1987 Haukkajärvellä Kilpailun voitti Leo Savolainen 2070 gramman saaliilla.


Ammattiosaston pilkkikilpailut pidettiin1988 Aurantolassa. Voiton vei Markku Erolainen 570gramman saaliilla.

 Vasemmalta Timo Paatinen, Markku Matilainen, Vesa Lotti, pilkkimestari Markku Erolainen ja Leo Savolainen.


Ammattiosaston pilkkikilpailut pidettiin1989 Urajärvellä. Mestaruuden kuittasi Ismo Ihonen 1780 gramman kalansaaliilla.


 

 

1982 Osastolla oli urheilujaos, vetäjänään Juha Päivärinne.
Puulaakihiihdossa voitettiin oma sarja. Samoin osallistuttiin kaukalopallon ja lentopallon talvisiin sarjoihin.  Unohtaa ei sovi myöskään pilkkikisoja joita sekä järjestettiin että otet­tiin osaa isollakin porukalla ja vaihtelevalla menestyksellä. Kuviossa oli edelleen mukana keilailu, ammunta, tennis ja jalkapallosarjat. Laitoksen mestaruuden hirviammunnassa voitti osaston jäsen Vesa LottiMatti Pokki taasen käväisi Brysselissä firmakeilailun EM-kisoissa. Syyskauden juoksenneltiin metsässä etsiskelemässä rasteja ja kuntoa kohotellen. 

Onhan meillä puolustettavana puulaakimestaruus hiihdossa. Kaiken kaikkiaan hyvä vuosi tapahtumien ja osallistujamäärien ansiosta.


POSTILIITON KOUVOLAN OSASTON URHEILUTOIMIKUNNAN TOIMINTAKERTOMUS 1985

Osasto oli edustettuna seuraavissa tapahtumissa:

puulaakitasolla osallistuttiin: Jalkapalloon, lentopalloon, tennikseen, keilailuun, ammuntaan, hiihtoon ja erilaisiin haasteviesteihin juoksussa, Kymenlaakson Viestiin hiihdossa.

Laitoksen mest. kilpailuissa oltiin edustettuna yleisurheilussa, hiihdossa, tenniksessä, ammunnassa ja keilailussa. Menestystäkin tuli monessa lajissa.

Pilkkimistä harrastettiin taas talven aikana ahkerasti perinteisin kilpailuin ja laitoksen mest. kilpailuissakin käytiin, myös kesäonginta kilpailuissa olimme edustettuina.


1986 Osaston urheilujaostoa oli vetänyt Markku Matilainen. Vuosi 1986 oli osaston urheiluaktiivisten, urheiluhenkis­ten ja eri urheilulajien parissa fyysisen ja henkisen hyvinvoin­tinsa hankkivien jäsenten kannalta katsottuna varsin vilkas ja tapahtumarikas vuosi. Edustettuina oltiin eri puolilla maata järjestetyissä kilpailuissa ja hölkkätapahtumissa. Lisäksi järjestettiin itse henkilökunnan sisäisiä juoksu, suunnis­tus, hiihto ja ongintakilpailuja. Järjestettiinpä Kouvolassa tenniksen ensimmäiset kautta aikojen pidetyt PTU:n piirinmesta­ruuskilpailutkin, POTE:n toimiessa isäntänä. Yhä useammissa kilpailutapahtumissa esiinnyttiin yhteisin jouk­kuein Telen henkilöstön kanssa, joukkueiden yhdistämisiin oli erittäin hyvät ja perustellut syyt. Ehkä päällimmäisenä syynä oli laitoksen sisäisen hengen ja yhteenkuu­luvaisuuden tunteen parantaminen eri henkilöstöryhmien välillä. On voitu aika usein lukea päivälehdistä tai ammattijärjestön lehdestä niistä hyvistä sijoituksista eri urheilulajeissa, joita osaston aktiiviurheilijat ovat saavuttaneet valtakunnan-, PTL:n piiri- ja puulaakitason kilpailuissa. Osaltaan heidän saavutuksiinsa oli vaikuttamassa näkymätön mutta tärkeä huoltoryhmä. Onneksi löytyi henkilöitä, jotka omaa vapaa-aikaansa säästämättä lähtivät mukaan ja järjestivät urheilijoille huoltopuolen kuntoon, niin että urheilija voi keskittyä vain omaan suoritukseensa..
Hiihto
PTU:n Kymen piirin mestaruuskilpailut 
Miehet yleinen sarja 15 km Veijo Kytö 1. sija, miehet 20 v sarja 10 km Kai Saarinen 1. sija
Kouvolan puulaakihiihto posti- telen joukkue A-sarja 1-sija
Kymenlaakso viesti posti- telen joukkue 10. sija
PTL:n hiihtomestaruuskilpailut Veijo Kytö 11. sija
Onginta
Osallistuttiin PTL:n pilkkimestaruus-kilpailuihin ja PTL:n rantaonginta-kilpailuihin joukkue ja henkilökohtaisissa sarjoissa me­nestys vaihteleva.
Yleisurheilu

PTL:n kesämestaruuskilpailut
Miehet 5000 m Ari Kuitunen 4. sija. Miehet 35 v sarja pituus Juhani Huohvanainen 8. sija, maastojuoksu 15 km Ari Kuitunen 2. sija
Pekanpolku
Kilpasarja Ari Kuitunen 3. sija, hölkkäsarja Timo Metso 2. sija, Kai Saarinen 19. sija, Hannu Suominen 66. sija


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vasemmalta Kai Saarinen, Veijo Kytö, Eero Takki, Teemu Korkalainen, Eero Korkiakangas, Pekka Paavola, Hannu Suominen, Kimmo Kosonen ja Veini Ahola.

PTL:n maratonmestaruuskilpailut
Yleinen sarja Veijo Kytö 17. sija, Kai Saarinen 23. sija, mara­tonille osallistui laitoksen henkilökuntaa, 62 henkilöä, joista 56 sai tuloksen.

PTU:n piirinmestaruuskilpailut
Miehet 400 m Veijo Kytö 2. sija,

Miehet 1500 m Veini Ahola 1. sija,

Miehet 5000 m Veini Ahola 1. sija,

Miehet korkeus Kari Rieppola 1. sija,

Miehet 35 v sarja 100 m Juhani Huohvanainen 1. sija,

Miehet 35 v sarja pituus Juhani Huohvanainen 1. sija.   

Kouvolan puulaakijuoksu Posti- tele joukkue 1. sija ja

Rakettiviesti Posti- tele joukkue 1. sija
Suunnistus
PTU:n piirin suunnistusmestaruuskilpailut
Yleinen sarja Veijo Kytö 5. sija, Kai Saarinen 8. sija,

miehet 50 v sarja Pertti Karjalainen 2. sija
Tennis
PTL:n mestaruuskilpailut kaksinpelin A-sarja 4. sija, kaksinpelin B-sarja 3. sija, nelinpeli 2. sija

PTU:n piirin tennismestaruuskilpailut
Kaksinpelin A ja B-sarjoissa 1. sija, nelinpeli 1. sija.  Kouvolan puulaakitennikseen osallistuttiin kuuden joukkueen voimalla eri sarjoihin tuloksena A-sarjan 1. sija
Jalkapallo
Puulaakitasolla posti- tele joukkueita kaksi kappaletta
1 A-sar­jassa sijoitus 3. ja B-sarjassa sijoitus 2.
Lentopallo
Puulaakitasolla posti- tele joukkueita kaksi, 1 A-sarjassa joukkue putosi B-sarjaan, 1 C-sarjassa joukkue säilyi sarjassa
Kaukalopallo
Puulaakitasolla posti- tele joukkue sijoitus sarjassa 4. 
osaston arkisto

Keilailu
Posti-Tele joukkueella erittäin hyviä sijoituksia valtakunnalli­sella tasolla laitoksen mestaruuskilpailuissa ja firmaliigassa. Piirinmestaruustasolla henkilökohtaisen kilpailun voitti Matti Pokki. Joukkuekilpailussa posti- telen joukkue sijoitus 7.
Ammunta
PTL:n mestaruuskilpailuissa posti- telen joukkue olympiapistooli ja vakiopistooli joukkueammunnassa hopeaa. Ilmapistooli joukkueammunnassa pronssia. Puulaakiammunnassa joukkueilmapistooli 3. sija

1987 Osaston urheilujaoksen vetäjänä toimi Markku Matilainen. Osaston jäseniä oli edustamassa eri puolilla maata järjes­tetyissä kilpailu ja hölkkätapahtumissa. Lisäksi järjestettiin henkilökunnalle sisäisiä juoksu, hiihto ja ongintakilpailuja.
Hiihto
PTL:n hiihtomestaruuskilpailut Veini Ahola 2 sija, miehet yleinen sarja 15 km Veijo Kytö 3 sija. Kymenlaakso viesti posti- telen joukkue 11 sija
  PTU:n Kymen piirin mestaruuskilpailut
Miehet yleinen sarja 12 km Veijo Kytö 2 sija, miehet alle 20 v. 9 km Kai Saarinen 1 sija.
Yleisurheilu
Yleisurheilussa kilpailtiin kesän kuluessa jälleen kiivaasti. Osanottajia löytyi mukavasti olipa kyseessä tikanheitto tai maratonjuoksu.
PTL:n kesämestaruuskilpailut
Miehet 5000 m Veini Ahola 8 sija
Miehet pituus 35 v sarja Juhani Huohvanainen 8 sija
PTU:n Kymen piirinmestaruuskilpailut
Miehet maastojuoksu Veijo Kytö 1. sija
Miehet 35 v sarja 100 m Juhani Huohvanainen 1. sija
Miehet 35 v sarja pituus Juhani Huohvanainen 1. sija
Suunnistus Veijo Kytö 2. sija

Tenniksessä otettiin osaa myös PTU:n piirin kilpailuihin, puu­laakitennikseen ja PTL:n mestaruuskilpailuihin erittäin hyvällä menestyksellä. Puulaakiurheilussa otettiin osaa myös monessa lajissa mm. kauka­lopallossa, jalkapallossa, lentopallossa, ammunnassa ja keilailussa.


1988 Osaston urheilujaoksen vetäjänä toimi Markku Matilainen.

1988 oltiin mukana eri puolilla maata järjestetyissä kilpailuissa ja hölkkätapahtumissa. Lisäksi oli henkilökunnan sisäisiä juoksu-, hiihto- ja ongintakilpailuja. Posti- ja Telelaitoksen tennismestaruuskilpailut pidettiin Kouvolassa 22 - 24.heinäkuuta. Osasto luovutti osastolle sopivan rahasumman järjestelyihin ja palkintoihin. Osaston jäsenet, Taimo Mikkola ja Juhani Huohvanainen menestyivät hyvin kilpailuissa. Taimo sai nelinpelissä pronssia ja Juhani tuli toiseksi miesten B-luokassa.

Fyysisen kunnon kuntotestauksia postialueen henkilökunnalle suoritettiin toukokuussa kuntopyörää polkemalla 12 minuuttia, missä mitattiin testattavan hapenottokykyä. Kuntopyörää poljettaessa vastusta lisättiin 4 minuutin välein ja testattavan sydämen sykettä 1 minuutin välein. Kuntotestissä kävi 25 henkilöä, joista naisia 10 ja miehiä 15. Testaajana toimi Teija Laari.

 

Postiliiton Anjalankosken-, ​Kouvolan-, ja Kuusankosken  ammatti-osatojen yhteinen ranta-ongintakilpailu pidettiin 30.7.1988 Hotelli Sommelon rannassa Kuusankoskella.

 

 

Mäenanttilan eläkkeelle jääminen 1989

vasemmalta Hannu Suominen, Erkki Marteala, Jaakko Mäenanttila, Pekka Valli ja Pauli Raunio. 

Postimies Jaakko

 Mäenanttila oli monien Kouvolan postilaisten urheilukilpailujen taloudellinen tukija. Jaskan lautanen oli osaston keskuudessa muodostunut legendaksi. Kuvassa on Jaska eläkkeelle läksiäistilaisuudessa Kouvolan lajittelukeskuksen kahviossa 1989.

Kilpailutoimikunnan puheenjohtajana toimi  kuusankoskelainen Kyösti Joukanen. Yhteisellä vapaa-ajan vietolla lähennettiin ammattiosastojen suhteita yhteistenpäämäärien saavuttamiseksi.


Vasemmalta Timo Paatinen, Markku Matilainen, Vesa Lotti, pilkkimestari Markku Erolainen ja Leo Savolainen.

Kevättalvella pidettiin ulkoilupäivät ja pilkkikilpailut Aurantolassa osanottajia oli n. kolmekymmentä.


 © Raimo Heikkilä

©2019 Raimo Heikkilä - suntuubi.com